Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Achtergrond bij Gaza door Ludo De Brabander (Vrede)

Share

Ludo de Brabander van Vrede  merkt op dat het Israelisch leger  op 4 november 6 Hamas militanten en burgers “uitschakelde”. Dat was  de eerste aktie sedert het ingaan van het bestand. Pas daarna herbegon Hamas met de beschietingen. Hij vindt het bijgevolg niet correct om te stellen dat Hamas diegene was die het bestand verbroken heeft.  Bovendien hield het bestand ook in dat de blokkade van Gaza moest opgeheven worden, wat niet gebeurde.
Verder heeft hij het over de persmanipulaties door het Israelisch leger. 8 maanden geleden werd een orgaan opgericht om de PR van de oorlog te verzorgen. Het probleem is dat westerse media geneigd zijn de Israelische bronnen te gemakkelijk over te  nemen.

0 Comments on “Achtergrond bij Gaza door Ludo De Brabander (Vrede)”

Leave a Comment