Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Nieuwe kaping in de Middellandse Zee

Share

Voor de 4e maal ongeveer kaapt Israël een schip van de Freegaza-organisatie met hulpgoederen op weg naar Gaza.  Volgens Greta Berlin van Freegaza staat het helemaal niet vast dat het regime in Tel Aviv de goederen zal doorzenden naar Gaza, zoals het zelf beweert. Alles wat niet op een  lijst van 81 produkten staat, mag er niet door. Onder de verboden producten bijvoorbeeld schriften, cement, rolstoelen, koriander …

België weigerde woensdag om een onafhankelijk onderzoek naar de slachting van afgelopen maandag te steunen. “Juist omdat de overheden niets doen, krijg je burgerinitiatieven zoals Freegaza” reageert Berlin. “Moesten ze doen wat ze zouden moeten doen, dan zou dit niet nodig zijn”. Daarmee worden België en Europa  dus mee  verantwoordelijk gesteld voor de moordpartij van afgelopen maandag.

0 Comments on “Nieuwe kaping in de Middellandse Zee”

Leave a Comment