Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

BBL respons op kritiek Bart Verhaeghe (Uplace)

Share

Vastgoed-ontwikkelaar en Itinera-stichter/voorzitter Bart Verhaeghe  ging in de kranten van dit weekend in de tegenaanval op de kritiek op het mega-shopping project Uplace dat hij wil neerpoten in de Brusselse noordrand.
Daarbij ging hij (in De Morgen) hevig tekeer tegen de Bond Beter Leefmilieu. Hij vindt dat het niet kan dat de BBL als gesubsidieerde organisatie, kritiek heeft op beslissingen van de Vlaamse regering. Bovendien stelt hij dat BBL rancuneus is omdat ze haar gelijk niet gehaald heeft en dat ze nu “verkeerde informatie verstrekt”.

“Het is niet omdat een organisatie subsidies ontvangt dat ze alle kritiek ten opzichte van de overheid moet achterwege laten”, reageert Sara Van Dijck van BBL . “Andere partijen verwijten ons dat we  juist niet kritisch genoeg zijn door die subsidies,”.
“En moesten we liegen, dan  zouden we snel door de mand vallen. We schudden niet zomaar dingen uit onze mouw.”

0 Comments on “BBL respons op kritiek Bart Verhaeghe (Uplace)”

Leave a Comment