Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Gloria Arroyo, ex-presidente van de Filippijnen gearresteerd

Share

In de Filippijnen werd de vorige presidente Gloria Arroyo vorige week gearresteerd op verdenking van verkiezingsfraude. Voor Filppijnen-kenner Wim De Ceukelaire toon deze zaak opnieuw aan hoe verziekt het Filippijns politiek systeem is. 

Daarnaast was er een ernstig probleem van politieke moorden. Zie ook onze uitzending van 5 december 2009. Alhoewel er enige verbetering te merken is wordt nog atijd gemoord met op zijn minst de goedkeuring van elementen van het leger.  De Ceukelaire doet daarom een oproep om de “stop the killings” campagne te steunen. Die campagne focust op de vrijhandelsverdragen die Europa wil asfluiten met landen waar mensenrechten ernstig geschonden worden (Filippijnen, Columbia en Guatemala).

0 Comments on “Gloria Arroyo, ex-presidente van de Filippijnen gearresteerd”

Leave a Comment