Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

NATO game over op 1 april

Share

Volgende week zondag doet Vredesactie een geweldloze humanitaire interventie in het NAVO-hoofdkwartier in Evere. Aanleiding is de  NAVO bijeenkomst in Chicago in mei waar het bondgenootschap overleg pleegt  over haar strategie en, bijna 22 jaar na de val van de muur, haar eigen noodzakelijkheid probeert te justifieren.
We bellen met Tom Cox van Vredesactie. Hij deelt het enthousiasme over de NAVO-interventie in Libie van de NAVO zelf en van  sommige  politici niet en stelt dat interventies door de NAVO weinig te maken hebben met het brengen van democratie en alles met geopolitieke strategie.
Deelnemers aan de aktie volgende week moeten niet echt vrezen voor GAS boetes. De burgemeester van Evere bleek tot nu toe iets toleranter te zijn voor burgerakties dan zijn Antwerpse evenknie.

0 Comments on “NATO game over op 1 april”

Leave a Comment