Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Gents studentenprotest tegen financiering hoger onderwijs

Share

Gentse studenten uit de  humane wetenschappen zijn niet tevreden en gaan volgende week woensdag betogen uit onvrede met de finaciering van het hoger onderwijs. Enerzijds blijft die achter op de groei van het aantal studenten. Volgens  Nicolaas Vandeviver van StuArt  zou een half miljard extra nodig zijn om de uitgaven per student op peil te houden.

Anderzijds stelt hij dat er ook  een probleem is met de nieuwe manier om de beschikbare pot te verdelen. In 2008 werd het systeem door Frank Vandebroucke  hervormd en nu wordt bijna de helft van de fondsen verdeeld op basis van het aantal artikels dat gepubliceerd wordt. En dit benadeligt de humane wetenschappen.

0 Comments on “Gents studentenprotest tegen financiering hoger onderwijs”

Leave a Comment