Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De afkoopwet: iedereen gelijk voor de wet?

Share

Interview met Jos Vander Velpen, advocaat en voorzitter van de Liga voor Mensenrechten. We beginnen bij het begin: wat is eigenlijk een minnelijke schikking, sinds wanneer bestaat dit systeem, waarom werd het ingevoerd, en wat is eraan uitgebreid vorig jaar? Wat is er mis met deze uitbreiding? Wat heeft de bewuste omzendbrief waartegen de Liga bezwaar aantekende dààr nog aan toegevoegd, en in welke mate kunnen de daarin aangekondigde beslissingen wel met een omzendbrief genomen worden?

Het interview eindigt vrij abrupt, Radio Centraal werd getroffen door een technische storing. Anders hadden wij behulpzaam willen voorstellen om de minnelijke schikking nóg verder uit te breiden, naar het voorbeeld van de aflaten van vroeger: die kon je namelijk ook kopen voor wat je in de toekomst nog van plàn was te misdoen.

0 Comments on “De afkoopwet: iedereen gelijk voor de wet?”

Leave a Comment