Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Daadkracht nieuw Antwerps bestuur: inperken bevoegdheden gemeenteraad en schrappen plannen heraanleg Lemanstraat

Share

Het nieuw college van Burgemeester en Schepenen  zette afgelopen week de toon van het nieuw mobiliteitsbeleid.
Zo vroeg het College aan de Gemeenteraad afgelopen maandag om haar bevoegdheid over lokale verkeersmaatregels over te dragen; om sneller kleine, lokale aanpassingen te kunnen doorvoeren. Toon Wassenberg (SP.a) interpeleerde tijdens de Gemeenteraad afgelopen maandag over dit voorstel en legt uit waarom hij het niet goed vindt.
We hadden ook de verantwoordelijke schepen Koen Kennis uitgenodigd voor een debat, maar die had geen tijd.

Verder schrapt het nieuw stadsbestuur ook de plannen van het oud stadsbestuur -waarin huidige bestuurspartijen ook zetelden- voor de heraanleg van de generaal Lemanstraat.
De Lemanstraat ligt binnen de singel in het verlengde van de E19. Momenteel is dit een viervaksbaan zonder fietspad door een dichtbevolkte woonwijk. Het plan was om  richting stad  één baanvak te schrappen, een fietspad aan te leggen en zo dit stuk stadsautosnelweg om te turnen tot stedelijke verkeersas die ook toegangkelijk zou zijn voor fietsers.
Verkeersmetingen hadden aangetoond dat het ook met één baanvak  richting stad kan, zegt Toon Wassenberg. Volgens schepen Koen Kennis zouden nieuwe verkeerscijfers echter  aantonen dat de er wél 2 baanvakken nodig zijn, maar vooralsnog heeft niemand die cijfers gezien.

Tenslotte hebben we het nog over buurtparkings.

1 Comment on “Daadkracht nieuw Antwerps bestuur: inperken bevoegdheden gemeenteraad en schrappen plannen heraanleg Lemanstraat”

  1. #1 Toon Wassenberg
    on Mar 8th, 2013 at 6:26 pm

    Intussen kreeg ik de cijfers waar aan het einde van bovenstaand stukje naar verwezen wordt. Ik schreef er een blogstukje over: http://toonwassenberg.be/?p=1832

Leave a Comment