Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Ontwapeningskamp bij Burghfield 26/8 – 7/9

Share

Vanaf maandag bent u welkom op het anti-militaristisch actiekamp bij Burghfield, één van de twee plekken waar in Groot-Britannië de kernraketten geassembleerd worden die dan deel gaan uitmaken van het Trident-defensiesysteem. Al sinds de voorloper daarvan in de jaren vijftig geïnstalleerd werd, is er ook protest tegen geweest. We belden met Angie Zelter van het organiserende Trident Ploughshares. Zij legde uit hoe Trident in mekaar zit, en wat er tijdens het kamp op het programma staat. Verder hadden we het over geweldloosheid, Britse en Belgische politie, de politieke haalbaarheid van anti-nucleaire acties, en zin en onzin van juridische actie in een land waar defensie-zaken sowieso buiten het gewone rechtssysteem vallen.

U kunt het kamp ook voor een kortere periode bijwonen, dan liefst voor de grote bezetting op maandag 2 september: spring op de trein naar Londen, doortreinen naar Redding, een telefoontje & men haalt u op.

0 Comments on “Ontwapeningskamp bij Burghfield 26/8 – 7/9”

Leave a Comment