Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? Elcker-Ik

Share

Een cv die er mag wezen: uit Elcker-Ik ontsproten sinds 1970 actiegroepen van gehandicapten, vrouwen, en holebi’s, JAC, Free Clinic, Vitamine W, de Kringwinkels, tweedekansonderwijs, VAKA, Hand in Hand … Uit de stencilmachine groeide coöperatieve drukkerij De Wrikker, uit de gemeenschappelijke geïmproviseerde maaltijden de eerste bio-winkel De Brandnetel. En Elcker-Ik evolueert. Sinds de nieuwe start in 2003, toen de subsidies wegvielen, is er een focus op toegankelijke Nederlandse lessen voor nieuwkomers, ook voor degenen die buiten het officiële circuit vallen, zoals analfabeten en mensen zonder papieren. Er is nog steeds een breed vormingsaanbod, en ondersteuning van initiatieven als Ademloos en Occupy. En in het café kunt u een paar avonden per week De Enige Echte Jean-Jacques achter de toog aantreffen. Yael Brakin en Stefaan Vermeulen kwamen dit alles in onze studio uit de doeken doen.

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

 

0 Comments on “Voorwaarts!? Elcker-Ik”

Leave a Comment