Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? Natuurpunt

Share

Natuurpunt lijkt jong, want de organisatie bestaat nog maar sinds 2000. Ze ontstond wel door de fusie van twee organisaties, De Wielewaal (focus op natuurstudie) en Natuurreservaten (focus op beleidsbeïnvloeding), die allebei al veeeel langer bestonden. Vandaar ook dat het een grote organisatie is, met 90.000 aangesloten gezinnen, 6000 actieve vrijwilligers, en 400 werknemers bovendien, een groot aantal daarvan sociaal tewerkgesteld door de dochter-vzw Natuur en Landschapszorg. Voor samenwerken met andere organisaties is er weinig tijd, maar het gebeurt wel: Natuurpunt geeft b.v. advies over wat men waar best aanplant. Ook in het beleid heeft Natuurpunt een stem via de MINA-raden, en lokaal, zoals  in Antwerpen b.v. via ADOMA. We leren verder wat een exoot is, waar natuurgebieden überhaupt vandaan komen, wat het verschil is tussen een park en een natuurgebied, en wat Natuurpunt aan studie- en educatie-activiteiten in huis heeft. Komend weekend is er zo het tuinvogel-tel-weekend, waaraan ook u kunt deelnemen. U kunt ook de Grote Enquête nog invullen, belangrijk als voorbereiding op een politiek debat in aanloop naar de verkiezingen. Verder kwamen de projecten in Antwerpen (eco-plantsoenen, ecologisch buurtbeheer, vleermuizen en bijen …) aan bod. Koen Van Keer en Rit Van Damme kwamen dit alles en nog meer interessants in onze studio uit de doeken doen.

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

0 Comments on “Voorwaarts!? Natuurpunt”

Leave a Comment