Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Europese zaaigoedrichtlijn: terug naar af

Share

 

In mei interviewden we al iemand van VELT over de nieuwe Europese zaaigoedregelgeving, die de bestaande veelvoud aan wetten in één overzichtelijk en tranparant kader zou moeten gieten. Vandaag belden we Europarlementariër Bart Staes (Groen), want er was nieuws over deze materie: het voorstel is namelijk door de milieucommissie van tafel geveegd. Blijkt namelijk dat het de monopolievorming nog meer in de hand zou werken, de prijsstijging bepaald niet zou afremmen, en de biodiversiteit nog verder in gevaar zou brengen. Kleinschalige, duurzame landbouw wordt volgens die visie als een nichemarkt gezien in plaats van als hét model voor de toekomst. Eén en ander bleek uit een studierapport dat Groen publiceerde, en er is op dit punt een behoorlijke eensgezindheid bij alle politieke gezindten. Ook de landbouwcommissie zal het voorstel op 10 februari hoogst waarschijnlijk afwijzen. Er moet dan een volledig nieuwe tekst komen, en dat zal pas voor na de verkiezingen zijn.

0 Comments on “Europese zaaigoedrichtlijn: terug naar af”

Leave a Comment