Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Preventiedag Hepatitis C

Share

Tonny Van Montfoort van GebruikersOverlegAntwerpen en Maaike Vanden Bergh, verpleegkundige bij Free Clinic, kwamen één en ander over hepatitis C vertellen. Een paar feiten: er zijn zo’n acht à negen miljoen besmetten in Europa. Die weten dat niet allemaal, want je merkt van ‘C’ pas iets als je lever aangetast wordt. Intussen blijf je wel besmettelijk, en in hoge mate, ook via b.v. tandenborstels & snuifbuizen, ook als die lang niet meer gebruikt zijn. Er zijn wel vorderingen gemaakt in de behandelingsmogelijkheden, maar het blijft een lichamelijk en dus ook geestelijk zwaar traject, van twaalf tot achtenveertig weken lang. Wie door de behandeling heen is, kan dan ook nog eens opnieuw besmet worden.

Dinsdag 25 februari om 14u in Permeke: een informatieve namiddag rond hepatitis C.

 

0 Comments on “Preventiedag Hepatitis C”

Leave a Comment