Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Verkiezingsmemorandum Vrede

Share

We overliepen met Ludo De Brabander van Vrede vzw hun verkiezingsmemorandum met aanbevelingen voor onze toekomstige politici voor een vreedzame internationale politiek. Vrede roept hen, samengevat, op tot een coherente implementatie van het concept menselijke veiligheid met de nadruk op duurzame ontwikkeling. Kwamen ter sprake: nieuwe gevechtsvliegtuigen, de wenselijkheid van NAVO-lidmaatschap, humanitaire missies versus militaire interventies, geweldpreventie door eerlijke handel, de stijgende Europese wapenhandel naar conflictgevoelige gebieden, democratische controle over het defensiebeleid, afbouw wapenproductie versus tewerkstelling, en de onaantastbaarheid van militaire budgetten.

0 Comments on “Verkiezingsmemorandum Vrede”

Leave a Comment