Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Voorwaarts!? Anti-Fascistisch Front

Share

Na de staatsgreep van Pinochet in 1973 waren er in Antwerpen maar liefst drie betogingen om daartegen te protesteren. Dat bracht het besef teweeg dat men voor bepaalde thema’s toch beter kon samenwerken. Zo ontstond in 1974 het Anti-Fascistisch Front, een koepel waar oorspronkelijk ook grotere spelers als de vakbonden in meedraaiden. Eerst richtte het AFF zich op organisaties als de VMO en Were Di, en vanaf 1978 uiteraard ook op het Vlaams Blok. In los verband werd en wordt er samengewerkt met gelijkgezinden, zoals Hand in Hand of Charta 91. Er kwamen heel wat betogingen, en verder info-avonden, een tijdschrift dat intussen tot een bij vriend en vijand hoog aangeschreven blog evolueerde, en zowaar een antifascistische stadswandeling. Het AFF is uiteraard ook betrokken bij de vandaag van start gaande Week tegen Rascisme en Fascisme aan de universiteit van Gent. Verder in ‘t kort op de agenda: deze woensdag een lezing in Antwerpen, De actualiteit van het fascisme; en binnenkort, op 20 maart, de jaarlijkse NSV-betoging, dit jaar in Antwerpen, met bijbehorende (en meestal uitgebreidere) tegenbetoging.

Voorwaarts!? = uw tweewekelijkse dosis maatschappelijk engagement, zondag 17u
Alle Voorwaarts-uitzendingen op een rijtje

1 Comment on “Voorwaarts!? Anti-Fascistisch Front”

  1. #1 Guy
    on Jun 21st, 2014 at 10:14 am

    Ik ben uit België moeten vluchten omdat ik de pesterijen, de xenofobie, het nationalisme, het racisme en (neo)-fascisme niet meer aan kon. Waarom moet ik de plaats verlaten waar ik geboren ben? Daarblijven was finaal instorten omdat ik geen aanhang vond als verweer tegen de N-VA, VDAB, RVA en sympathisanten van de ex-vlaamsche ss.

Leave a Comment