Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Betoging in Madrid

Share

Vandaag was de grote dag, nadat de afgelopen weken vanuit heel Spanje marsen van de waardigheid naar de hoofdstad stapten. Op 1 maart belden we daarover al met Alex, die vanuit Valencia aan het vertrekken was. Vandaag kregen we op dat nummer ene Robert aan de lijn. Hij stapte met zo’n 350 mensen 350 km in 15 dagen, en bevond zich nu in een buitenwijk van Madrid, met, zover hij kon zien, meerdere duizenden stappers (later sprak men van ‘tienduizenden’ tot ‘twee miljoen’) die zich klaarmaakten om naar het centrum op te trekken, waar het om 17u verzamelen was voor een betoging. Een nieuwe regering willen ze, want de huidige voert een beleid dat heel anders is dan aangekondigd, namelijk één van wilde besparingen. Robert: “Die schuld is niet ónze schuld”. Bij een volgende verkiezing zouden volgens hem meer mensen, en beter ingelichte mensen, gaan stemmen, en dat kan een volksvriendelijkere regering opleveren. Luis vroeg nog of het niet noodzakelijk is het monopolie van de twee grote partijen, die het allebei al verkorven hebben, te breken: maar ach, toen kwam er geen antwoord meer van de andere kant.

Morgen komen er volksvergaderingen, en de daaropvolgende dagen zijn er ook nog activiteiten ingepland.

Interview van 1 maarthun facebookpaginaeen verslagje met video in El País

0 Comments on “Betoging in Madrid”

Leave a Comment