Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Obama komt!

Share

Marc-Antoon De Schryver van Intal gaf een woordje uitleg bij de geplande betoging komende woensdag naar aanleiding van het bezoek van president Obama aan de EU. De ontmoeting tussen deze twee winnaars van de Nobelprijs voor de vrede ziet hij als een mooie gelegenheid om hen te wijzen op hun toch niet zo vreedzaam beleid, en hoe ze die militaire budgetten op een nobelere manier zouden kunnen inzetten. Ook het transatlantisch handelsverdrag wordt met argwaan gemonsterd. Om de wereldwijde tegenstand tegen het beleid van de VSA en de EU te symboliseren, kan men bij het inschrijven een vlag van een land kiezen, waarin Intal dan ter plaatse voorziet. Inschrijven of het facebook-event in de gaten houden is sowieso een goed idee, want doordat de aanrijroute van Obama nog niet vast ligt, bestaat de kans dat de manifestatie niet zoals aangekondigd op het Luxemburgplein kan doorgaan. Voor een overzicht van alle deelnemende organisaties (34!) verwees Marc-Antoon ons naar de website van de Franse koepel CNAPD. Daar vonden we nog de aankondiging van een die-in, ook in schattig Nederlands: “Wanneer het lucht alarm weerklinkt, STERFT IEDEREEN EN LEGT ZICH OP DE GROND!”

0 Comments on “Obama komt!”

Leave a Comment