Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Niet In Onze Naam deel II: Bourla-evenement op 1 april

Share

In 2011 verenigden een groep artiesten zich onder de titel “Niet In Onze Naam” (NION) om een oproep te doen voor solidariteit en tegen het egoïsme van het  separatisme. Er kwam een evenement en veel media-aandacht.

Nu laat NION opnieuw van zich horen. Deze keer wordt aandacht gevraagd voor het feit dat cultuur blijkbaar één van de eerste slachtoffers is van de bankencrisis en de Europese besparingswoede.

Maar is cultuur geen bevoegdheid van de gewesten? We vragen het aan Lieve Franssen van NION.
“In de teksten van de (Vlaamse ) beleidsplannen zie je de terminologie en de redenering van op het Europees niveau: cultuur kan geld opbrengen en moet door de mensen zelf georganiseerd worden. De Verantwoordelijkheid van de overheid wordt in de teksten van langs om meer teruggedrongen en dat baart ons zorgen. Zo verwacht men van lang om meer dat de mensen zelf geld ophalen via crowdfunding, maar daardoor komt de cultuurverspreiding in het gedrang. In Spanje is 40% uit het cultuurbudget gesneden, on Holland 20%.”

Op 1 april organiseert NION daarom een evenement in de Bourlaschouwburg, met internationale gasten, franstalige en nederlandstalige Belgen en er is ook een petitie.

 

0 Comments on “Niet In Onze Naam deel II: Bourla-evenement op 1 april”

Leave a Comment