Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De Steenhouwer gesloten, lang leve De Steenhouwer

Share

Op de gemeenteraad van januari was er wat commotie na de aankondiging van de sluiting van  “inloophuis” De Steenhouwer.

Bij De Steenhouwer konden mensen overdag binnen- en buitenlopen. Vooral daklozen en buurtbewoners waren de klanten. Er kon gratis ontbeten worden en er werd een middagmaal aangeboden aan zeer lage prijs. De Steenhouwer bood ook hulpverlening door mensen te helpen  met administratie. De organisatie draaide op vijf betaalde werkkrachten maar ook op 40 vrijwilligers.

Formeel was de sluiting nodig wegens problemen met de brandveiligheid, maar eigenlijk moest de Steenhouwer vooral weg omdat de sjieke buren in de Modewijk zich gestuurd voelden door de klanten van De Steenhouwer.  Het ziet er echter naar uit dat De Steenhouwer binnenkort opnieuw de deur kan openen. Dat zal dan wel in een ander pand zijn, gelegen in de Provinciestraat.

Teamverantwoordelijke Patrick Hennau  van De Stoonhouwer is tegast in de studio.

0 Comments on “De Steenhouwer gesloten, lang leve De Steenhouwer”

Leave a Comment