Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Anti-besparingsbetoging in Londen op 18/10

Share

Het begon met een open brief in The Guardian begin vorig jaar, waarin vertegenwoordigers van het middenveld en groene en linksere politici hun onvrede uitspraken met het gevoerde beleid. In juni 2013 volgde een grote startvergadering en ziedaar, The People’s Assembly Against Austerity was vertrokken. Er werd vakkundig werk gemaakt van het creëren van sterke lokale kernen (meer dan honderd intussen), die al diverse grote betogingen en andere acties opzetten. Op 21 juni 2014 kwamen dan zo’n 50.000 mensen opdagen voor de nationale anti-besparingsbetoging in Londen. Deze zaterdag komt er weer zo één, en daar worden een paar honderdduizend betogers verwacht. Ook met het oog op de algemene verkiezing in mei is het belangrijk een duidelijk signaal te geven aan de klassieke politieke partijen, alhoewel die niet van zins lijken van het besparingsdiscours af te wijken. Sam Fairbairn, nationaal secretaris van de organisatie: “De bestbedeelden zijn er na de crisis flink op vooruit gegaan. Het wordt alsmaar duidelijker dat de besparingspolitiek niet gaat om het oplossen van de financiële crisis, maar wel om het herstructureren van de maatschappij in het voordeel van de rijksten, ten koste van de minderbedeelden. Het verhaal dat we er allemaal samen uit moeten zien te komen, klopt dus niet.”

0 Comments on “Anti-besparingsbetoging in Londen op 18/10”

Leave a Comment