Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Spanningen, Middenveld en Arbeidsrechten in Haïti

Share

De spanning stijgt in Haïti. Het machtsmisbruik van de door Europa gesteunde president Michel Martelli roept van langs om meer tegenstand op. Vorige week vroeg  Martelli  dan aan zijn eerste minister om ontslag te nemen.

Joris Willems schets de toestand momenteel in het land. Naar aanleiding van de algemene staking in Belgie vragen we hem ook hoe het zit met werknemersrechten en vakbonden in Haïti.

“Er bestaan vakbonden. Zo zijn er die eerder de belangen van de patroons verdedigen dan die van de . Het arbeidsrecht wordt totaal met de voeten getreden. Mensen die mededen aan betogingen voor het minimumloon voor het minimumloon eind 2013 hebben achteraf hun job verloren. Een paar weken  nadat een tekstielsyndicaat werd opgericht werden de leden ontslagen.”

Frans Geerts van de studiedienst van de LBC is nog in de studio aanwezig.

0 Comments on “Spanningen, Middenveld en Arbeidsrechten in Haïti”

Leave a Comment