Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Academische week rond mijnbouw

Share

CATAPA ondersteunt verzet van lokale bevolkingsgroepen tegen de kwalijke sociale en economische impact van mijnbouwprojecten, en ijvert met hen voor verantwoorde mijnbouw. Daarnaast is er ook een noordwerking met sensibiliserende activiteiten over deze problematiek. Op 23 februari start hun jaarlijkse academische week, waarbij vertegenwoordigers van die lokale gemeenschappen aan universiteiten en ook op breder toegankelijke momenten komen getuigen over de situatie bij hen. Dit jaar komen er twee mensen uit Peru, met name Nancy Fuentes Leon uit de Cajamarca-regio en Aurelio Chino uit de Iquitos-regio, en verder Tudor Bradatan uit Roemenië, coördinator van het al tien jaar durende protest tegen het goudmijnbouwproject in Rosia Montana. Hier kunt u zien waar en wanneer deze drie het woord zullen voeren.

Houd ook de zevende editie van CATAPA‘s DocuLatino in de gaten, met dit jaar half maart films in Antwerpen (CC Berchem), Leuven en Mechelen.

We hadden het tijdens het interview met Charlotte Christiaens van CATAPA ook even over het protest tegen de fracking-plannen in Roemenië en wat daar op Europees niveau beweegt, en het verzet tegen de uitbreiding van de goudmijn op het Griekse Halkidiki-schiereiland.

0 Comments on “Academische week rond mijnbouw”

Leave a Comment