Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Drijfkrachtbelasting: verouderd? Pesttax? Angstaanjagend?

Share

Het leek wel alsof een persbericht van VOKA letterlijk afgedrukt was op de site van de BRTN: ‘1 op de 5 gemeenten heft nog compleet verouderde “belasting op drijfkracht‘. Volgens werkgeversorganisatie VOKA is de drijfkrachtbelasting verouderd, jaagt ze bedrijven weg en is het soms ook een beetje absurd: zo zou zelfs de motor van je pc of garagepoort belast kunnen worden. De zwarte zone is volgens VOKA de regio Antwerpen, waar diverse gemeentes de belasting heffen: de stad Antwerpen, Beveren maar ook Zwijndrecht.

We bellen met de Zwijndrechtse schepen van Financiën Theo Van Roeyen (CD&V). Hij legt ons uit wat de belasting inhoudt, en waarom ze voor Zwijndrecht niet zo negatief is. Ook legt hij uit dat met bedrijven steeds overlegd wordt over o.m. de belasting. O ja: geen enkel bedrijf is voorlopig gaan lopen voor de belasting.

0 Comments on “Drijfkrachtbelasting: verouderd? Pesttax? Angstaanjagend?”

Leave a Comment