Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Superdiversiteit in Antwerpen

Share

 

In onze studio: Dirk Geldof. Aanleiding voor ons gesprek is o.m. de recente uitspraak van onze Burgervader over ‘de berberse gemeenschap’, maar die uitspraak kan je optellen bij een hele reeks kleine en grotere incidenten in onze stad over diversiteit. Terwijl er nog steeds geworsteld wordt met racisme en sommige mensen multiculturaliteit niet of net teveel omarmen, wijst Geldof erop dat de superdiverse stad er al is. We bevinden ons zelfs op een kantelpunt: over tien jaar bevinden we ons in een Antwerpen waarin er geen ‘echte’ meerderheid zal zijn. Net als New York zal het een stad zijn waarin minderheden de meerderheid hebben. (zie figuur hieronder)

Het boek van Dirk Geldof is bijna aan de 5de druk toe. Je kan het in huis halen of even ontlenen bij de plaatselijke bib.

0 Comments on “Superdiversiteit in Antwerpen”

Leave a Comment