Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Summerfest/Laundry Day: de risico’s van de strategie van het laatste moment

Share

De auditeur van de Raad van State adviseert om de vergunning voor het organiseren van de Summerfest en Landry Day festivals op de groene Middenvijverzone op te schorten. De auditeur vindt het niet aanvaardbaar dat er enkel geluisterd is naar de kandidaat uitbater Dockingstation en niet met de omwonenden, aldus Greet Wilssens van bewonersgroep Red De Middenvijver. De definitieve uitspraak zou er maandag al kunnen komen. Meestal volgt de Raad van State het advies van de auditeur.
“By by Laundry Day” aldus de populaire pers. “Ik maak me niet al teveel zorgen” is de teneur bij schepen Rob Van de Velde die de deal met Docking Station probeert te regelen.
Wilsens: “Niet erg geloofwaardig dat hij zich geen zorgen zou maken want het is een streep door de rekening van de stad die al afspraken had gemaakt met de firma. Er zijn wel nog mogelijkheden om het project toch te doen doorgaan. Er kan een nieuwe vergunning uitgeschreven worden of er kan een betere motivatie opgesteld worden. Maar Summerfest is wel gepland op 4 en 5 juli en de vergunning wordt maar 36 dagen  ná de verlening van kracht.”

“Het stadsbestuur heeft wel een risico genomen en gewacht tot op het laatste moment om een vergunning aan te vragen en wij hebben binnen de drie dagen ons bezwaar ingediend bij de Raad van State.”

“Het is een strategie waarvoor de stad opzettelijk gekozen heeft maar die dus risico’s inhoudt.”

“Het is ook mogelijk dat Docking Station voor zekerheid kiest en uitwijkt naar een alternatieve lokatie zoals de parking van de General Motors- site.
Zelfs als de Raad van State het advies volgt is de strijd nog niet voorbij, maar we krijgen wel meer steun omdat de mensen nu inzien dat het geen verloren zaak was en dat we een sterk dossier hadden. ”

Red De Middenvijver kan gesteund worden. De akties van de stad steunt u d’office als u belastingen betaalt.

0 Comments on “Summerfest/Laundry Day: de risico’s van de strategie van het laatste moment”

Leave a Comment