Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Conflictvrije kruispunten

Share

Tijdens de gemeenteraad van september pleitte Freya Piryns (Groen) voor conflictvrije kruispunten, ofte: kruispunten waar fietser, voetganger en automobilist mekaar niet meer frustreren door bijvoorbeeld tegelijk te moeten vertrekken aan de verkeerslichten. Men verwees naar een studie waarin 38 ‘zwarte punten’ geïdentificeerd waren in Antwerpen.

De motie haalde het niet, in tegenstelling tot een gelijkaardige motie van de meerderheid. Daarover praten we met Piryns.

 

Uiteraard werd dit punt overschaduwd door de nu al legendarische verkeerscampagne. Ook daar werd op teruggekomen tijdens de verschillende interpellaties, wat bij de burgemeester leidde tot een kleine ‘slip-of-tongue’.

 

0 Comments on “Conflictvrije kruispunten”

Leave a Comment