Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Boek vertelt verhaal 50 jaar De Muze

Share

Café ‘De Muze’ bestaat 50 jaar en naar aanleiding van dat jubileum verscheen afgelopen week een boek: ‘Luchtschippers, wereldsterren en weekendhippies’. Het idee voor dat boek  is ontstaan nadat het café vorig jaar op de rand van het faillissement stond. Journalist Tom De Smet en Felix Huybrechts (Starman Records) sloegen de handen in elkaar en besloten het verhaal van De Muze in een boek te gieten.

Het boek beschrijft de beruchte en beroemde geschiedenis van het cafe, dat in 1964 opgericht werd door Tone Pauwels en Walter Masselis. ‘De Muze’ werd al snel een vrijhaven voor creatieve alternatievelingen en breeddenkende nachtraven, met een dronken Ferre Grignard op de schouders van een juichende menigte. Het hippie-icoon blijft onlosmakelijk verbonden met De Muze, maar zijn muzikale erfenis blijft onderwerp van gezapige toogdiscussies.
De Muze is altijd een muziekcafé gebleven. Niemand minder dan blueslegende John Lee Hooker gaf er ooit een optreden, net zoals de bekende jazzdrummer Max Roach, Belgische punkhelden De Kids en recent nog Tom Barman met Taxi Wars. Vandaag is De Muze vooral een jazz-café, dat weliswaar door jong en oud met frisse goesting gefrequenteerd wordt.

0 Comments on “Boek vertelt verhaal 50 jaar De Muze”

Leave a Comment