Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Hommeles in Deurne: oplossing in zicht?

Share

Onweerswolken boven Deurne: sinds Bruno Denys besloot om als omnafhankelijke te zetelen inde districtsraad,  bestuurt de coalitie van N-VA-CD&V-Open VLD zonder een meerderheid te hebben in de raad. Denys stapte uit de N-VA uit onvrede met districtsvoorzitter Peter Wouters. Destijds vertelde hij in de Gazet van Antwerpen:

“Ik ben het gesjoemel van districtsvoorzitter Peter Wouters beu. Hij probeert van de lokale afdeling zijn eigen privébedrijfje te maken en daar heb ik echt genoeg van.”

Sindsdien werd in de districtsraad een bittere politieke strijd gevoerd tussen oppositie en meerderheid. Hoogtepunt was de districtsraad van donderdag 15 oktober, toen de meerderheid terug probeerde te slaan door duizend moties in te dienen en de oppositie de raad boycotte. Voor wat extra duiding bellen we met Wilfried Defillet van de Gazet van Deurne. De hyperlokale nieuwswebsite brengt nieuws uit Deurne en ging in april van start. Meer treft u ook aan op de site van de GvD: www.gazetvandeurne.be

Op de districtsraad van donderdag 15 oktober sprak onze vliegende reporter met Walter Verbruggen, districtsraadslid voor Groen en voormalig districtsschepen. Verbruggen fungeert als spreekbuis van de oppositie, ook al benadrukken sp.a, Groen, PVDA+ en Vlaams Belang dat zij geen verenigde oppositie zijn. Met Verbruggen bespreken we hoe het nu verder moet in het op een na grootste district van Antwerpen.

0 Comments on “Hommeles in Deurne: oplossing in zicht?”

Leave a Comment