Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Bij de moord op Berta Caceres

Share

 

Op 3 maart werd Berta Caceres vermoord in haar thuisland Honduras. Caceres is milieuactiviste en verdedigster van inheemse volkeren zoals de Lenca waar ze zelf deel van uitmaakt. In 2015 ontving ze de Goldman Environmental Prize, de ‘groene Nobelprijs’ voor haar strijd tegen het Agua-Zarca-project, een megalomaan project waarbij de bouw van dammen de leefomgeving van het Lenca volk zou vernietigen. Het project wordt daarbij ook rechtgehouden dankzij het kapitaal van talloze Westerse financiers.

In de studio: Ellen Verryt. Zij schetst Caceres’ strijd en klaagt het Agua-Zarca-project aan, een project dat onderbelicht blijft in onze omstreken. Daarnaast geeft ze ook een aanzet om haar strijd verder te blijven zetten.

Ellen Verryt schreef ook dit stuk op de website van Wereldsolidariteit: ‘We zullen een rivier huilen en een waterval scanderen’ 
Haar integrale speech kan u hieronder herbekijken

0 Comments on “Bij de moord op Berta Caceres”

Leave a Comment