Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Caroline Bastaens over Cultuur, Mobiliteit, Moskeeën, Radio en Kris Peeters

Share

We spreken met Caroline Bastiaens ook over een aantal andere thema’s dan het Smart Cities project. Over:

  • Cultuur:  “De rol van de stad bestaat ook uit het bijsturen van het Vlaams beleid opdat iedereen de kans krijgt om mee te participeren.”
  • Mobiliteit: “We moeten nadenken over nieuwe investeringen  zoals wat we destijds in 2009 en 2010 (in openbaar vervoer, nvdr) beslist hebben. We moeten allemaal aan één zeel trekken. Dat gaat over fietspaden en openbaar vervoer. Veel plaats voor nieuwe tramlijnen is er niet maar we kunnen wel het aanbod en de snelheid verbeteren. Daar waar de tram rijdt moet hij voorrang krijgen op de auto en soms ook op de fietsers.”
  •  de Moskeeën: “Ik ben een groot voorstander van erkende moskeeën. Van de 47 moskeeën in Antwerpen zijn er  maar 4 officieel erkend.Er zijn nu 15 hangende aanvragen waarvan er 5 voorlopig een positief advies van de staatsveiligheid gekregen hebben en ik hoop dat we die snel kunnen erkennen. Dat zijn organisaties die ervoor kiezen om met buurt en stad samen te werken. Die erkenning hangt ook af van minister Homans maar ik ben er zeker van dat we dit jaar stappen vooruit kunnen zetten.”
  •  Lokale Radio’s. Over de nieuwe wet die zelf mee heeft opgesteld: ” Eén van doelstellingen van het nieuw radiodecreet is om meer ruimte te geven aan echte lokale radio’s. Zo lezen wij het decreet. De vraag is of de uitvoering dat ook zal bewerkstelligen. Ik moet bekennen dat ik bezorgd ben, vooral in Antwerpen, omdat in de verdeling van de frequenties zoals ze nu op tafel ligt de Antwerpse lokale radio’s ruimte en zendkracht verliezen. We gaan daarover het debat voeren.”
  • de komst van Kris Peeters: “Zijn verhuis – naar het Zuid- zou moeten rond zijn vóór de grote vakantie, april of zo .”

0 Comments on “Caroline Bastaens over Cultuur, Mobiliteit, Moskeeën, Radio en Kris Peeters”

Leave a Comment