Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Lange Gasthuisstraat wordt Silicon Alley – Caroline Bastiaens

Share

Internet of Things/ Smart Cities is een initiatief van de stad Antwerpen, de Vlaamse overheid en technologiebedrijf Imec dat in de Lange Gasthuisstraat een cluster wil creëren van projecten die experimenteren met slimme technologieën die het leven in de stad aangenamer en duurzamer moeten maken. We hebben bevoegd schepen Caroline Bastiaens (CD&V) in de studio over het initiatief.

Een voorbeeld zijn de slimme vuilbakken waarvan de installatie al begonnen is. Doordat ze zelf detecteren als ze vol zijn en onthouden op welke dagen ze snel vullen kunnen ophaalbeurten beter  ingepland worden. Andere voorbeelden zijn parkeersensoren en de slimme verkeersborden. De projecten zullen focussen op 4 domeinen: mobiliteit, veiligheid, duurzaamheid en digitale interacties met burgers.

Imec komt naar Antwerpen om het project mee uit te rollen. Het Vlaams gewest maakt de komende jaren 4 miljoen € vrij , ook voor toepassingen elders in Vlaanderen, en Antwerpen  zelf legt 650.000€ bij. De initiatieven worden geconcentreerd in de Lange Gasthuisstraat.

Link: Persbericht

0 Comments on “Lange Gasthuisstraat wordt Silicon Alley – Caroline Bastiaens”

Leave a Comment