Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Dirk Avonts (Groen): “Kris Peeters zal met betere papieren moeten komen”

Share

De poging eind vorig jaar om het inloopcentrum voor daklozen  De Vaart uit te besteden aan G4S liep vast doordat de procedures niet gevolgd werden. Het stadsbestuur geeft echter niet op en donderdag werd opnieuw beslist om De Vaart, het Zorghostel en Zorgaanbod door de multinational te laten uitbaten.

Maar ook de tegenstanders laten de zaak niet op zijn beloop: Groen dient opnieuw klacht in bij de gouverneur. We bellen met Groen OCMW raadslid Dirk Avonts.Avonts: “N-VA gaat ervan uit dat je hoe dan ook tot een beter resultaat komt als je de vrije markt op de zorg loslaat. Dat klopt natuurlijk niet; men wil gewoon een politiek statement maken.”

“Nu blijkt dat G4S geen band heeft met de experten naar wie ze verwijst, terwijl de beoordeling die gebeurd is er onterecht vanuit gaat dat die er wel is. Die beoordeling is gebeurd door een jury die bestaat uit leden van de OCMW-administratie. De meerderheid kent de namen van die juryleden en je krijgt een zekere zelfcensuur. Je merkt dat de maatschappelijk assistenten  in de comités van het OCMW voorstellen doen in de richting die N-VA graag zou hebben. Ik kan me dus inbeelden ze bij het opstellen van een ranking ook rekening houden met hun toekomst, hun job, bevordering … Dat is menselijk, maar niet objectief.”

CD&V gaat volledig mee met het beleid van de liberale partners. Opvallend, want tezelfdertijd is Kris Peeters contacten aan het leggen met sp.a en Groen voor een eventuele linkse coalitie na 2018. Peeters is lijsttrekker voor  CD&V bij de verkiezingen volgend jaar.

Dirk Avonts: “Er is geen enkele bijsturing van de kant van CD&V. Het is aan CD&V om een eigen beleid te voeren. Als je naar links wilt lonken, zul je toch met betere papieren moeten komen. Ik zou daden willen zien, maar er is nog tijd om een paar daden te stellen die ons wat kunnen verleiden.”

0 Comments on “Dirk Avonts (Groen): “Kris Peeters zal met betere papieren moeten komen””

Leave a Comment