Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

MSC Ahlan

Share

In onze studio: Salahdine Ibnou Kacemi, onder jongeren bekend van o.a. NoMoBS, en daarnaast aan de slag bij MSC Ahlan.

Een paar decennia startte deze organisatie als klein lokaal initiatief dat sport en andere activiteiten aanbood aan jongeren uit de buurt van het Stuyvenbergplein. De M stond toen nog voor Marokkaans, intussen – breder – voor Mondiaal. Het aanbod is ook verbreed, en omvat een aantal maatschappelijke vormingsmomenten en discussiefora voor jongeren waarmee deze organisatie er zowaar daadwerkelijk in slaagt ‘hun’ jongeren te laten meepraten over thema’s waar vaak helaas enkel academici mee bezig zijn. Volgens Salah is dat ook een centraal probleem van onze huidige maatschappij: dat het beleid te weinig voeling heeft met de jongeren, en met heel de bevolking.

Tijdens de jaarlijkse reeks Meeting Points (de vorige rond ‘In de ban van Radicalisme’) ontmoeten jongeren bekende deskundigen (o.a. Rudi Vranckx), maar het zijn de jongeren die centraal staan die avond. Dat levert verrassende discussies op. Salah: “Men beseft niet hoe slim de jongeren zijn.”

Op maandag 1 mei organiseert MSC Ahlan een avond met film en discussie over cultuurverschillen, vooroordelen en racisme.

0 Comments on “MSC Ahlan”

Leave a Comment