Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Vlaanderen toont warm hart niet alleen voor Music For Life

Share

screenshot www.zimmo.be/blog

De lokale afdelingen van één van de partijen van de Vlaamse deelregering sprokkelde over gans het gewest de afgelopen weken 51.735 € samen voor een goed doel in het kader van een jaarlijkse mediacampagne van VRT. Niet zonder trots werd dit resultaat bekendgemaakt.

Vandaag kondigde de Vlaamse deelregering, bij monde van ministers Tommelein en Bourgeois, ook trots,  aan dat de registratierechten  bij de aankoop van een woning voor groot beschrijf zullen verminderd worden van 10 naar 7%.

De koper van de duurste woonst van de provincipe Antwerpen zal er zich waarschijnlijk geen zorgen over maken. Hij kreeg vandaag een cadeau van 177.000 €, meer dan drie keer de opbrengst voor het goede doel door de partijafdelingen. De toekomstige  eigenaars van de duurste huizen in de vijf Vlaamse provincies  kregen vandaag samen 560.000 €. (Drie percent van de  gezamenlijke prijs  van 19 miljoen € voor de vijf huizen -via Zimmo.be)  Elf keer de opbrengst van de collecte.

Hoe de taxshift naar vermogen gefinancierd wordt werd niet meegedeeld door de regering. Waarschijnlijk gedeeltelijk door de afschaffing van het klein beschrijf voor woningen boven de 200.000 €. Voor woningen tot 200.000 € wordt de belastingsverhoging gecompenseerd door een korting.

0 Comments on “Vlaanderen toont warm hart niet alleen voor Music For Life”

Leave a Comment