Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De Grote Omarming punt 1: ‘Stop Armoede!’

Share

De armoede in de stad is afgenomen, dan wel toegenomen naargelang aan wie je het vraagt. Een feit waar niemand echter over kan discussieren: in teveel huishoudens groeien kinderen op in armoede. Financiele armoede en kansarmoede gaan hand in hand en hebben een impact op hen, terwijl je jeugd net het moment is waar je eerder zou moeten bezig zijn met plezier hebben en niet met een lege brooddoos te proberen vullen. Wie dit niet gelooft, kan steeds een kijkje nemen bij Betonnen Jeugd. De organisatie werkt al bijna 15 jaar met jongeren in armoede. We brachten enkele jongeren samen die hun uitzending maken.

Een statement maken tegen armoede kan aan Punt 1, aan de Waagnatie op de Rijnkaai.

Opmerking: deze integrale uitzending blijft staan tot 15 oktober, waarna we ze er om rechtenissues weer afhalen.

Een week voor de verkiezingen vindt de Grote Omarming plaats. De Grote Omarming wordt georganiseerd door diverse geengageerde burgers en organisaties uit het middenveld die hun kennis van het terrein inzetten om het volgend stadsbestuur te helpen. Stuk voor stuk gaat het over thema’s waar werk aan de winkel is en waar positief aan gewerkt kan worden. Die dag hoor je op Radio Centraal actieradio met verslaggeving ter plekke en stemmige muziek. In aanloop naar de Grote Omarming brengt Radio Centraal tijdens haar redactieuitzendingen enkele thema’s in the picture.

0 Comments on “De Grote Omarming punt 1: ‘Stop Armoede!’”

Leave a Comment