Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De Grote Omarming punt 2: ‘Meer water en groen’

Share

Ach, een mooie boom, een bloeiende bloem of een reine vijver. Water en groen lijken in de Stad Antwerpen vooral zaken te zijn waar je eens naar kan kijken, maar heeft dat wel een functie? Jazeker, zegt Freddy Opsomer. Samen met het wijkcomite van de buurt rond het Stadspark trekken zij aan de alarmbel over de vijver van het stadspark en starten zij de Waterzaak. De rol die ze vervult in de leefbaarheid van de stad is van onschatbare waarde, en dat is overal zo! Dat merkt ook Koen Wynants. Hij werkt al jaren aan participatietrajecten waarbij stad en burgers samen worden gebracht en merkte dat initiatieven rond samentuinen en een geveltuintje niet alleen bevorderlijk zijn voor de sociale cohesie, maar ook voor, alweer, de leefbaarheid van een wijk. Betrek ons als burgers bij het water- en groenbeleid is dan ook hun boodschap. Een gesprek. P.S. De geveltuin voor Radio Centraal is er nog niet. Nog niet.

Kiezen voor meer water en groen kan aan Punt 2, aan de Fietsersbrug op de Italielei.

Een week voor de verkiezingen vindt de Grote Omarming plaats. De Grote Omarming wordt georganiseerd door diverse geengageerde burgers en organisaties uit het middenveld die hun kennis van het terrein inzetten om het volgend stadsbestuur te helpen. Stuk voor stuk gaat het over thema’s waar werk aan de winkel is en waar positief aan gewerkt kan worden. Die dag hoor je op Radio Centraal actieradio met verslaggeving ter plekke en stemmige muziek. In aanloop naar de Grote Omarming brengt Radio Centraal tijdens haar redactieuitzendingen enkele thema’s in the picture.

0 Comments on “De Grote Omarming punt 2: ‘Meer water en groen’”

Leave a Comment