Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

De Grote Omarming punt 7: ‘Radicaal voor schone lucht’

Share


Naast de ring of de Turnhoutsebaan wonen, naar je werk fietsen via Rozemaai, in de file staan op de E19 of aan Kleine Bareel, het raam openzetten aan de Antwerpsesteenweg: de kans is groot dat je dagelijks in de buurt komt van een punt waar de luchtkwaliteit even goed is als Antwerpse bergen hoog. Dat brengt steeds meer burgers op de been. Zo verzamelden vorig schooljaar elke vrijdag ouders zich aan talloze Antwerpse scholen, waar ze het verkeer blokkeerden om aandacht te vragen voor de luchtproblematiek. Wel geen simpel verhaal waar je tal-lo-ze onderzoeken over vindt tegenwoordig. We maken een stand van zaken met Dirk Avonts (prof.em. UGent en huisdokter) en Wim Van Hees (prof.activist Ademloos).

Radicaal kiezen voor schone lucht kan aan Punt 7, aan Berchem Station (langs de Binnensingel).

Een week voor de verkiezingen vindt de Grote Omarming plaats. De Grote Omarming wordt georganiseerd door diverse geengageerde burgers en organisaties uit het middenveld die hun kennis van het terrein inzetten om het volgend stadsbestuur te helpen. Stuk voor stuk gaat het over thema’s waar werk aan de winkel is en waar positief aan gewerkt kan worden. Die dag hoor je op Radio Centraal actieradio met verslaggeving ter plekke en stemmige muziek. In aanloop naar de Grote Omarming brengt Radio Centraal tijdens haar redactieuitzendingen enkele thema’s in the picture.

0 Comments on “De Grote Omarming punt 7: ‘Radicaal voor schone lucht’”

Leave a Comment