Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Mobiliteit: de ambities van de verschillende Europese landen?

Share

Milieuorganisatie Transport & Environment ging na  hoe de vershillende Europese landen de uitstoot van broeikasgassen door transport gaan reduceren tegen 2030. Holland, het VK en Spanje staan aan de top maar ook voor hen is er nog werk aan de winkel.  Met een 19de plaats op 28 doen Vlaanderen, Wallonie en Brussel het niet echt goed.

Laurien Spruyt van Bond Beter geeft tekst en uitleg bij de studie.  De methodiek bestond erin om punten te geven aan de beleidsintenties per beleidsdomein. Zo is een volledige uitfasering van de verbrandingsmotoren goed voor drie punten terwijl een gedeeltelijke uitstap slechts goed is voor  één punt.

0 Comments on “Mobiliteit: de ambities van de verschillende Europese landen?”

Leave a Comment