Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

VSA 2020: Waarover de Democraten niet debatteren

Share

De debatten tussen de 25 presidentskandidaten van de Democratische partij zijn gestart. Derek Monroe, onze man in Chicago, hoort een kakafonie met als enig punt van overeenkomst dat Trump weg moet.

Monroe mist een debat over de militaire uitgaven en de buitenlandse oorlogen. Enkel voor Tulsi Gabbard , een parlementslid uit Hawai, is het een politieke prioriteit. Ook Bernie Sanders and Elisabeth Warren zijn niet expliciet genoeg in hun verzet tegen de macht van het militair industrieel complex en een mogelijke oorlog met Iran, vindt hij.

Maar het aansturen op een oorlog met Iran gaat verder dan enkel de belangen van de bedrijven die verdienen aan militaire conflicten: “De neoconservatieven hebben een Marxistisch-Leninistisch geloof in hun eigen gelijk terwijl ze er bovendien van overtuigd zijn dat ze een Missie moeten uitvoeren die God hen heeft gegeven.”

Dat leidde in 2003 tot de invasie in Irak waarover presidentieel adviseur John Bolton nog  altijd stelt dat het de juiste beslissing was. Derek Monroe: “Het pijnlijke is niet dat er dergelijke mensen zijn maar dat de maatschappij niet in staat is om de dat soort volk te marginaliseren en de rationaliteit te laten zegevieren.”

0 Comments on “VSA 2020: Waarover de Democraten niet debatteren”

Leave a Comment