Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Oekraïne: verkiezing van Zelenski historisch, maar niet omdat er iets zal veranderen

Share

Bron: www.president.gov.ua/ (rechtenvrij)

Op 20 mei werd acteur en politieke nieuwkomer  Volodymyr Zelenski   tot president van Oekraine  verkozen.  Een historische  gebeurtenis stelt Derek Monroe want zowel de president als de eerste minister van Oekraïne zijn nu joods, iets dat het toch wat moeilijk maakt om Oekraïne als anti-semitisch te bestempelen.

Maar Monroe gelooft niet dat dat veel zal veranderen aan de manier waarop het land bestuurd wordt. Zelenski is  protegé van Ihor Kolomoyskyi,  één van de oligarchen van Oekraïne. Kolomoyski richtte een privé-militie op die nu geïntegreerd is in het leger en zo het land controleert, aldus Monroe.

Ondertussen proberen de Verenigde Staten van Amerika de interne politiek van Oekraïne te beinvloeden.  Derek Monroe: ” Toen hij vice president was vroeg Joe  Biden aan Oekraïne om een procureur generaal te onslaan die dingen liet onderzoeken waarvan Biden vond dat hij zich er niet mee moest moeien.” Joe Biden is momenteel presidentskandidaat van de de Democratische partij.

Na dertig jaar formele democratie is de bevolking gelaten geworden. “Voor anarchisten en mensen die een tandarts nodig hebben is Oekraïne een interessante vakantiebestemming.”

0 Comments on “Oekraïne: verkiezing van Zelenski historisch, maar niet omdat er iets zal veranderen”

Leave a Comment