Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Waarom ze naar Het Noorden trekken

Share

Vrije publicatie- creatve commons/wikipedia

De afgelopen week bleek dat opgesloten vluchtelingenkinderen door de VS in  erbarmelijke omstandigheden vastgehouden worden in private gevangenissen. Ellen Verryt doet de Noord-Amerikaanse ‘vluchtelingencrisis’ uit de doeken.

“Er zijn momenteel slechts 450 asielrechters  voor gans de VS.  Trump bespaart bovendien op die administratie, waardoor er ondertussen  een achterstand is van bijna een miljoen dossiers. En dan  wordt ‘asielcrisis’ geroepen. De methode en rethoriek doen denken aan die van Theo Francken.”

“De vluchtelingencaravan zal nooit stoppen omdat ze in stand gehouden wordt door  het beleid van hetzelfde regime dat de migranten kwijt wil.”

“Nu worden de Midden-Amerikaanse landen deals met de VS opgedrongen om de vluchtelingen tegen te houden. Mexico, El Slavador, Guatemala. Daar wordt de poort gesloten in ruil voor veel geld en wapens. Wapens voor Guatemala, wapens voor het regime in Honduras… De vluchtelingencaravan zal nooit stoppen omdat ze gevoed wordt door hetzelfde regime dat de migranten kwijt wil.”

We bellen ook met Samuel Trigueros, een Hondurese dichter/activist die niet naar de VS maar naar Spanje vluchtte. Vanaf 16’20” in het geluidsbestand.

0 Comments on “Waarom ze naar Het Noorden trekken”

Leave a Comment