Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Jeffrey Epstein, spil van een afpersingscaroussel?

Share

Het verhaal van Jeffrey Epstein, de miljardair  die tientallen jonge vrouwen misbruikte en liet misbruiken, is nog niet uitverteld. Waren de activiteiten van Epstein een chantagecaroussel opgezet door de geheime diensten?

We bellen onze correspondent Derek Monroe. De zaak Epstein blijft verder uitdeinen en zit vol al dan niet toevallige links.  Zo begon de man zijn carriere als leraar in Manhatten nadat hij was aangenomen door Donald Barr,  de vader van de huidige minister van justitie William Barr die nu het onderzoek naar de dood van Epstein overziet.  De onderwijscarriere van Epstein was van korte duur en in 1976 ging hij aan de slag in Wall Street, eerst als trader by Bear Stearns, later richte hij zijn eigen firma op.  Eén van zijn belangrijkste klanten vnaf 1987 was Les Wexner, eigenaar van Victoria’s Secret en verdediger van het Israelisch koloniaal beleid, hetgeen dan weer aanleiding geeft tot bijkomende speculaties over banden met de Mossad. Epstein zat in het bestuur van de Wexner Foundation, een organisatie die leiderschap binnen de joodse gemeenschap stimuleert maar ook als lobby-groep ageert voor het regime in Tel-Aviv. In de jaren tachtig deed Epstein  zaken met Adnan Khashoggi, wapenhandelaar en nonkel van de in opdracht van de Saoedische kroonprins vermoorde Jamal Khashoggi. Op dat moment was Adnan Khashoggi betrokken in het Iran -contra schandaal via de levering van wapens aan Iran.

Dat, en de verdachte omstandigheden van de dood van Epstein,  doet de vraag rijzen of Epstein niet de spil was van een caroussel van politieke afpersing.   Seksuele chantage is in een traditie die teruggaat tot de zaak van Roman Dmowski in tsaristisch Rusland.

Links:
Aaron Maté met Leonard Goodman over de zaak Epstein.
Whitney Webb (mintpressnews.com) ovder de zaak Epstein
– het “Little black book” dat een lijst met kennissen van Epstein zou bevatten. Afredo Rodriguez, een voormalige medewerker van Epstein, probeerde het boekje na de eerste veroordeling van Epstein te verkopen. Bron.
– Over de goede banden tussen Epstein en (onder andere) NY Times journalist Landon Thomas. Artikels in the NY Post en NPR.

0 Comments on “Jeffrey Epstein, spil van een afpersingscaroussel?”

Leave a Comment