Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Project One, INEOS, (eventjes) uitgesteld

Share

Climaxi meldt dat de start van de bouw van de ethyleen- en propyleenfabrieken van Ineos op rechteroever vertraging zal oplopen doordat INEOS vergeten was een haar Soortenbeschermingplan  te verlengen, een stap nodig vooraleer tot de kap van het bos op het terrein te kunnen overgaan. De Vlaamse overheid schiet het bedrijf tehulp door via een ministerieel besluit het plan met terugwerkende kracht te verlengen. Straten Generaal ging niet akkoord en stapte naar de Raad van State tegen de juridische truuk. Verder klagen de burgerbewegingen aan dat het project door de procedurele molen gejaagd wordt door het in kleinere stukken op te delen.

0 Comments on “Project One, INEOS, (eventjes) uitgesteld”

Leave a Comment