Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Plannen toekomst Stadspark voorgelegd op bewonersvergadering

Share

Op dinsdag 4 februari deed Waterzaak, het buurtcomité van de wijk rond het Stadspark, weer van zich horen.

In de somptueuze zalen van het Park Lane Hotel, ooit nog met frauduleuze centen gezet, maar nu een woonzorgpareltje, werd een avond aangekondigd die met steun van de burgerbegroting gewijd zou worden aan info en debat over de ophanden zijnde make-over van het stadspark.

Het draaide enigszins anders uit: stad en district vaardigde een hele delegatie zwaargewichten af:

  • Paul Cordy (N-VA): Districtsvoorzitter en slachter van de Charlottalei;
  • Fons Duchateau (N-VA): Antwerps schepen van wonen, patrimonium, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, kleine hondjes, groen en gezondheids- en seniorenzorg en voorzitter van AG Vespa;
  • Claude Marinower (Open VLD): Antwerps schepen van economie, werk, innovatie, industrie, digitalisering, marketing en communicatie, openbaar domein en rechtszaken.
  • Tom Van den Borne (Groen): Districtsschepen van parken en groenvoorziening; jeugd; senioren; leefmilieu.

De hoge heren hadden ook een bus medewerkers en deskundige ambtenaren meegebracht die aan de hand van een reeks panelen toonden waar het naartoe moet met het stadspark en daarbij ook de vragen van het talrijk opgekomen publiek beantwoorden. Voor enig debat ontbrak het in deze formule dan ook aan tijd.

De exacte plannen treft u hier aan: https://www.antwerpenmorgen.be/projecten/stadspark/over

Wij spraken met Kristel Sieprath, een gesprek compleet met duellerende micro’s. Zij is de nieuwe co-voorzitter van de Waterzaak na het veel te vroeg overlijden van Freddy  Opsomer. Hij kwam in oktober 2018 al langs bij ons.

 

Ook in de zaal, alert zoals steeds, was districtsraadslid Nadine Peeters (PVDA+) aan wie we enkele vragen stelden. Haar antwoorden beluistert u hier.

0 Comments on “Plannen toekomst Stadspark voorgelegd op bewonersvergadering”

Leave a Comment