Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Bernie, Kathy en Julian

Share

Bernie Sanders, Kathy Kraninger, Julian Assange, foto: resp. Gage Skidmore , financialregnews.com, David G Silvers, via wikipedia.

Het gaat helemaal de verkeerde richting uit  met de consumentenrechten in de VSA. Op  nationaal niveau kwam de door Trump aangestelde directrice van de dienst die burgers moet beschermen tegen banken en verzekeraars,  Kathy Kraninger, onder vuur omdat  ze niets onderneemt tegen wanpraktijken van de financiele sector.

Als voorbeeld verwiist  onze correpondent Derek Monroe naar de verzekeraars die reisverzekeringen verkopen waarvan de kleine lettertjes ervoor zorgen dat  de klanten nooit gebruik zullen kunnen maken van de verzekering die ze kochten.
Het probleem zit niet alleen federaal maar ook lokaal. In  Illinois, bijvoorbeeld, brengt miljardair-gouverneur J.B. Pritzker niets terecht van de beloofde consumentenrechten.

Volgende week komt Bernie Sanders naar Illinois, Chicago. “Bernie Sanders probeert vooral de mensen te motiveren om te gaan stemmen en hij slaagt er effectief in om te ethousiasmeren, vooral jongeren. Als Biden genomineerd wordt zal veel volk gewoon  thuis blijven. Biden heeft geen schijn van kans tegen Trump.”

Maar Monroe  begint met de zaak Assange. Julian Assange bracht met Wikileaks een reeks oorlogsmisdaden in Irak en Afganistan aan het licht en publiceerde diplomatieke correspondentie. “Assange is een politieke gevangene en de houding van de media is schandelijk.”
Links:
–  de gefilmde moordpartij in Bagdad op 12 juli 2007:   Collateral Murder
–  bijdrage van Derek Monroe over de toestand hoe Democraat-miljardair -gouverneur Pritzker van Illinois zijn beloftes in verband met consumentenbescherming niet nakomt   (medium.com).

0 Comments on “Bernie, Kathy en Julian”

Leave a Comment