Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Extreem -rechts: Intimidatie en Propaganda

Share

Buitenlandse Neonazi’s trekken naar  Lesbos (Griekenland) waar ze hulporganisaties proberen te intimideren en samen met lokale extremisten de bevolking opstoken tegen de vluchtelingen die de Griekse overheid op de eilanden concentreert.

We spreken met Filip de Bodt van Climaxi  wiens partnerorganisaties bedreigd werden. “De eilandbewoners moeten niet weten van inmenging van buitenaf. Het valt dus te verwachten dat verdere provocaties vooral op het vasteland aan de Grieks/Turkse grens zullen gericht zijn.”

Ook buitenlandse rechts-extremitische parlementairen spinnen garen uit de toegenomen spanning nadat de Turkse president vluchtelingen richting Griekenland begon te sturen. Zo reisde de  Belgische fascist Dries Van Langenhove samen met Euro-parlementslid van organisatie ‘Vlaams Belang’ Tom Vandendriessche inderdaad naar de Grieks/Turkse grens op het vasteland ‘om zich te informeren’. Het doel van de actie is het versterken van de international samenwerking tussen extremistische organisaties, en propaganda voor het thuisfront. Vandendriessche mocht op 10 maart op Radio1 (VRT) zijn studiereis uit de doeken doen. Zijn organisatie bezet ondertussen twee zetels in de Raad van Bestuur van de VRT.

Eco & Fair, het samenwerkingsverband tussen Climaxi, vzw ’t Uilekot en Wereldwinkel Herzele, steunt al jaren de lokale economie én vluchtelingen in Lesbos. Griekse producten zijn te koop via de website van  Eco & Fair.

0 Comments on “Extreem -rechts: Intimidatie en Propaganda”

Leave a Comment