Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

VSA: 2 biljoen steun, voor wie / Bernie Sanders staakt campagne.

Share

Onze correspondent Derek Monroe schijnt zijn licht op het steunpakket van 2 biljoen $ dat door een bijna voltallige senaat van de VSA werd goedgekeurd.
“Tachtig percent van de steun gaat naar bedrijven en slechts 20 percent naar de bevolking. Bovendien gaat het niet over 2 biljoen maar over 4,3 biljoen $.” aldus Monroe. “Het verschil zit bijvoorbeeld in de leningen die de overheid aan bedrijven zal geven.  Dat geld moet terugbetaald worden maar dat is met de steunleningen die tijdens de crisis van 2008 uitgeschreven zijn niet altijd gebeurd.”

Het ander nieuwe deze week was de aankondiging van Bernie Sanders dat hij zijn campagne stopzet. Derek Monroe is ontgoocheld en stelt dat Sanders had moeten weten dat de Democratische partij hem nooit als kandidaat zou tolereren. Hij is gechoqueerd dat Sanders Joe Biden onlangs een “goeie gast”  noemde. We gaan in debat over wat Sanders bereikt heeft en zijn strategie, en werpen tegenargumenten op. Die niet altijd beantwoord worden…

0 Comments on “VSA: 2 biljoen steun, voor wie / Bernie Sanders staakt campagne.”

Leave a Comment