Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

“Er groeit een besef dat we ze beter met applaus betalen en de topbonussen voor iets anders gebruiken”

Share

We vragen Anthony De Lausnay, vakbondsafgevaardigde bij Covestro (ex Bayer): “Het is belangrijk om de beseffen dat na deze crisis een nieuwe op ons afkomt waar we de rekening zullen gepresenteeerd krijgen. We betalen nog altijd de factuur van de financiele crisis van tien jaar geleden. De staatsschuld is toen van 80 naar 100% gegaan, we hebben in indexsprong moeten slikken en de pensioenleeftijden zijn opgetrokken. We weten dus met wie we te doen hebben, Er staat ons een zware strijd te wachten.”

“Ik merk wel dat men het er op de werkvloer over eens is dat we de mannetjes met hun topbonussen misschien ook maar met applaus moeten betalen en het geld voor iets ander  gebruiken. Dat bewustzijn is veel sterker dan ervoor.  We weten nu waar het zorgpersoneel zit en door over de crisis met elkaar te praten zien we hoeveel mensen in de zorg werken,  Dat helpt om het bewustzijn op te trekken. ”

” Er is dus wel solidartiteit maar de vraag is hoe we dat gaan organiseren om het op de politieke agenda te krijgen. Massaevenementen zijn verboden, dus ook betogingen en andere syndicale acties. Ik verwacht dat er verkiezingen zullen komen en hoop dat het toegenomen bewustzijn in het resultaat tot uiting zal komen. Het goede dat uit deze toestand is voortgekomen is dat de maskers afgevallen zijn en dat duidelijk is dat een aantal van de vroegere discussies bijzaak zijn. De hoofdzaak is een warme solidaire samenleving.”

0 Comments on ““Er groeit een besef dat we ze beter met applaus betalen en de topbonussen voor iets anders gebruiken””

Leave a Comment