Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Stad betaalt 6,8 miljoen aan Q-Park

Share

foto: RC

De stad betaalt 6.8 miljoen euro aan parkeeruitbater Q-park als vergoeding voor het stilleggen van de bouw van de parkings aan de Gedempte Zuiderdokken. Na ons gesprek over de pogingen om nieuwssite Apache te muilkorven spreken we met Tom Cochez nog even over deze zaak.

Het stilleggen van de werken kwam er na klachten van buurtbewoners. De burgemeester stelde de zaak voor als een geval enkele asociale inwoners die de stad gijzelden. De grond van de discussie is echter de vraag of  het kan dat 2000 parkeerplaatsen aangelegd worden op gebied dat op het gewestplan van 1979 ingekleurd werd als parkgebied. Het stad probeerde daar een mouw aan te passen door in het recenter RUP de bestemming als ‘publiek domein’ te omschrijven.  De milieueffecten-rapportering is echter niet correct gebeurd en in 2013 werd het RUP geschorst na een klacht van enkele buurtbewoners uit de vastgoedsector. Het resultaat toen was de verbanning van de Sinkesenfoor van de site naar park Spoor Oost.  Toen kwam het stadsbestuur snel tot een akkoord met de klagers.

Toen er  recenter weerstand ontstond tegen het parkingproject werd die genegeerd, met als gevolg het stilleggen van de werf in 2018. En twee jaar later dus de factuur van 6,8 miljoen.

0 Comments on “Stad betaalt 6,8 miljoen aan Q-Park”

Leave a Comment