Redactie Radio Centraal Rotating Header Image

Peter Veltmans: de economische keuzes na corona

Share

Foto: RC

Peter Veltmans is vrijgesteld afgevaardigde van ACOD bij FOD Financieën en  actief bij SAP-Antikapitalisten.

 ‘Never waste  a good crisis’ (Churchill): het VOKA en de neoliberalen maken gebruik van deze uitspraak om als besten uit de crisis te komen, aldus Veltmans. De krachtsverhoudingen tussen kapitaal en arbeid moeten weer veranderen.
Peter Veltmans treedt een groot aantal van de ideeën bij van Johan Seynaeve, die we eerder interviewden. Hij ziet echter wel mogelijkheden om belastingparadijzen aan te pakken. Hiervoor haalt hij het Griekse voorbeeld aan.
De coronacrisis is niet de nagel aan de doodskist van de globalisering op zich, maar het zou wel eens het einde van het kapitalisme kunnen betekenen.  Tenminste, als we daarvoor de nodige krachtsverhoudingen kunnen opbouwen.

0 Comments on “Peter Veltmans: de economische keuzes na corona”

Leave a Comment